Thursday, 28 January 2016

A few things to ponder

small ways to improve your life


  • make your bed to immediately make your room look more put together
  • read quran, even just for ten minutes, to set the tone for your day
  • browse the news headlines ( & read the articles that interest you when you’ve got time) 
  • wear something you feel b o m b in
  • listen to music while doing your daily activities-commuting, cleaning, cooking, exercising
  • smile at at least two people
  • smile at YOURSELF
  • call or message someone you love
  • if you’re thinking something nice about someone you should always say it (YESSSS! should just do it)
  • make lists of things you need to accomplish for the day
  • write in your phone the positive thoughts you have so you can remember them
  • carry water with you (always always always) 
  • shut off your phone for an hour and have some ME time
  • do something calming, relaxing, and non-electronic 30 minutes before you sleep
  • sleep pants-less (yes)
  • ?



Friday, 1 January 2016

Hello 2016



Macam tak percaya now dah 2016 and another 3 days I'll be turning 21.


****!!!!


Nak mencarut tak boleh. Dah kena matang sekarang. Ok tak



macam biasa setiap kali new year, aku akan bergelumang dengan final. setiap kali birthday, sambut dengan final exam. tak, tak merungut sebenarnya ni. bersyukur la setiap nikmat ini.




Aku rasa macam nak menulis walaupun sekarang dah pukul 2.17 a.m. Takda diary maka saya tulis dekat blog ehehehe. Banyak benda yang aku nak tulis dekat sini sempena masuk 2016 ni, in case nanti new year 2017 aku boleh baca and improve myself.



Firstly, sekarang dah nak tamat semester 1 tahun 2. Bila nak flawless? Ok hahaha. Dahla skin condition aku sekarang teruk betul, mungkin sebab aku tak pakai apa-apa sebelum tidur sebab moisturizer aku habis. Hiahhhhhh tak sabar nak balik semenanjung. Lagi 10 hari awaaaa, 10 hari........ Banyak benda nak beli tapi takda duit sebab apa yang aku nak semua mahal nak mampos :(( Rasa macam nak cecepat graduate and kerja, tapi taknak lah. Zaman remaja cuma sekali, kalau tak nikmati sekarang, bila lagi lah. Btw, sekarang crush aku Nicholas Saputra. 



Setiap tahun, 275 kali tukar crush. Dah kenapa!!!

Tapi aku suka la Nico ni, hmmm sangat cute dan tak banyak selfie sangat dekat instagram dia. Motipp.



Aku baru lepas jawab paper Biotech petang tadi. Aku rasa ok la. Ok la..... better than Academic Reading and Writing. Gosh!!! Aku memang la nak lulus tapi this semester aku target cemerlang awaaaa. Cemerlang!!! :((( ARW tu sumpah la buat aku down. Aku hanya mampu berdoa yang everythings gonna be alright. Sekarang aku kena study untuk Invert, ConGen, Coral and lastly Limnology!! Empat-empat ni killer subject nii. Killer habisssss



Lately aku rasa macam pressure semacam pasal benda yang melibatkan lelaki ke crush ke dak sebelah kirim salah ke apa. That moment bila bestfriend kau cakap 


"kau jangan memilih la, nanti dah tua takde siapa nak tau"


"At least dia ada orang tunggu, kamu ada??"


Jauh di lubuk hati aku ni, aku selesa lagi dengan kehidupan solo ni!!!! Is that a problem for you?:((  I want to improve myself first. Tu je aku boleh cakap sekarang. Improve my CGPA, improve my knowledge, improve the way i think, improve my skin condition yang nauzubillah ni, improve my thigh gap, improve myself as a muslim (turutan ni tak bermaksud apa-apa, jangan bash). Boyfriend tu macam...benda tak nice la buat masa sekarang. sorry la kalau tetiba kalau ada boyfriend nanti, tetiba nico pm mintak couple. hmm


Yang pasti sekarang aku tasabar nak balik rumah. Nak baking! Nak makan banyak-banyak kat rumah. Ni kalau mak aku baca dia mesti sedih ingat aku tak cukup makan. Padahal... hmm... tapi still la makanan dalam Unimas ni, aku dah muak. Dah lama tak keluar ke Kuching :((( Sem ni first time tak banyak keluar berjimba. Entah la perkara baik ke tak baik tu.



Ok tetiba rasa ngantuk..




GOOD NIGHT. MAY THIS YEAR BRING LOTS OF HAPPINESS AND GREATER HEIGHTS OF SUCCESS!!