Thursday, 21 November 2013

Jiwa kental

Assalamualaikum


Haritu, rumet aku bagitau aku "wei aku rindu rumah la.....rindu gila", pastu aku jawab "kau ni...jiwa tak kental lah".


Sebabnya hampir sebulan kut?ktorang tak balik rumah. Selalunya rajin je nak balik sabtu ahad, setelah menyedari betapa banyak masa dibuang bila balik rumah, ktorang decide la untuk takmo balik saje saje dah. Tahan tahan....


Tetiba dia kata macamtu. Rindu rumah segala.


Dan aku masuk toilet dan tetiba aku nangis sensorang. lol kental konon


Sebab kan. Aku dahla stress sangat. Pasal semua benda. Pasal kerja nak kena hantar segera. Pasal topic nak kena faham segera. Pasal lecturer yang selalu target tanya soalan tetiba suruh explain kat depan. Pasal makan nasi hari hari lauk ayaaaam takpun hari hari nasi goreng. Pasal akak akak senior yang selalu bising waktu aku tengah buat kerja.


Dan haritu aku rasa rindu gila kat mama. Aku rasa kalau aku jumpa mama semua beban aku hilang. Aku nak lari dari semua beban tu and I miss my mom A LOT, and my family... sebab aku dapat rasa ketenangan tanpa sebarang stress bila balik rumah.


Ni cerita haritu la. Haritu.


Dan esok aku akan balik matrik. Sem 2. Semoga Allah permudahkan segalanya. Ameen.

Thursday, 14 November 2013

Cuti sem satu


Assalamualaikum!




Dah dua minggu aku cuti sem. Minggu depan aku dah kena balik matrik ngeri pulak tetiba. Aku balik Shah Alam haritu awal iaitu 31 OCT walhal aku sebenarnya nak balik 1 NOV. Tragik betul hidup aku. Kalau lah dapat diputarkan balik masa, aku taknak balik 31 OCT, penat kut. Terbayang bayang aku. Hm. Minggu depan aku kena balik 22 NOV sebab 23 ada muet. Ah sudah. Dahla aku selalu tetidur setiap kali practice muet listening. Yela kan setiap kali kelas kena rush sana sini, dari bilik tutor nak pergi lecture hall, berlari kut jangan memain sebab takmo duduk tempat tak best, pastu tetiba bila time English buat muet listening, duduk dalam language lab, dengan tenangnya isi kertas, memang tenang habis lah zzzzzzz -___- Ok ni alasan, sebab orang lain tak ngantuk pun.


Btw buruknyaa blog ni ! ew
haha.

Aku dah malas nak google tutorial untuk hias hias blog. Zaman muda muda dulu rajin la jugak, hahaha sekarang dah tua weh sedihnyaaaaaaaaa TT.TT

haih aku memang emo sikit cakap sal tua ni aku tak sanggup nak bayangkan aku akan tamatkan zaman 'teen teen' aku, tidakkkkk



btw haritu aku baru habiskan cerita ni King Of Ambition.



Sedih gila tahuu :( Jahatnya perempuan ni. Wujud tak pompuan jahat camni eh? Kesian laki ni. Sepatutnya dia dah boleh bahagia dengan anak dia, dengan isteri dia. Kenapaaa kenapaaaa

Cte ni dah berzaman dah sebenarnya, duk ulang dekat 393 beribu kali pun aku asyik tak dapat tengok episod akhir -___-

Tapi aku pelik kenapa dia tak lupakan je perempuan ni. Sebab dia tak bahagia kan. Cari jela perempuan lain. Belambak. Aku kan ada. ehem Kenapa la dia sanggup hidup macamtu? Demi cinta. cis


Haaaaa, aku ada kisah menarik di sini. Cewah. Kat matrik ni aku telah ditakdirkan bertemu dengan seorang lecturer yang sangat baik. Nama dia David Ng. Dia suka buat lawak macam Mr. Bean pastukan kawan aku selalu gelak pastu aku tanya lawak ke lepastu lagi kawan aku gelak. Yang pastu aku respect la lecturer yang banyak idea lawak ni, walaupun tak lawak tapi gelak juga ler kite, sebab dia sangat comel buat camtu. Dia buat surprise birthday party weh waktu ada kelas malam, dia bawak kek ADA KE LECTURER LAIN BUAT CAMNI ARGH pastukan kalau waktu dia tak bawak kek, dia lukis je kek kat slide tu. Comel tak?


Pastukan dia selalu tanya benda random yang lecturer lain takde masa nak kisah. Tahukah anda, dalam kelas tutor, kalau anda cakap "Sir, saya lapar....", Sir David akan tetiba hilang pastu datang dengan satu plastik sandwich. That is why I like him a lot because he is the only lecturer that will buy me food!! And guess what, he will be my maths lecturer for my next sem too ahakss. Tapi kan jangan memain, kat kmpk, yang baik, memang baik, yang garang tuu usah dikhabarin lagi, emang garang banget, semua student masuk lab tanpa ada bunyi, pastu sunyi sepi sampai lecturer tu buka mulut. Tak tau la apa nasib aku sem depan T.T bertahan lah bertahan lahh~~


Sebab lecturer Maths aku baik sangat, aku selalu rasa bersalah bila dapat markah hampas dalam test. So next sem ni, aku berazam la gituu untuk lebih berusaha. Taknak lagi tangguh tangguh nak tanya benda yang taktahu, because he always there for us, jumpa je bebila dia senang hati je ajar balik. Pastu buat lawak dia. Eh kenapa tetiba rasa sebak ni


Aku selalu lapar dalam kelas. Aku mana turun breakfast dekat cafe, takde masa nak buang masa siap awal semata mata nak breakfast kat cafe ahak lagipun makan situ pepagi buat aku sakit perut. So aku pegi kelas tak makan kekadang pastu merungut kat kawan aku lapar lapaaar LAPAAAR sampai nak terjatuh kerusi, keadaan bertambah parah kalau break pukul 2. Sebab kalau break lambat, akan ada gap sebelum tu dan selalunya gap tu aku guna siapkan kerja kat library!! :(






Dulu waktu sekolah selalu buat azam tahun baru, konon la tu, ew mengada je kan. Tapi kali ni aku nak buat azam untuk sem baru. Mengada kan. Biarlah :p Perkara yang aku nak ubah dan nak tambah. Aku taknak lagi jadi diri aku yang sem1, lemah sangat. Sesikit stress takmo cakap dengan sesaper, sesikit marah smorang, sesikit merungut.


Next sem, aku nak berusaha lebih. Bukannya sem 1 aku tak berusaha, sebabtu aku kata "lebih". Nak kurangkan bersembang benda buang masa, nak kurangkan tidur, nak sentiasa ready dengan soalan tutor so that takyah risau kalau cikgu nak suruh explain kat depan, nak siapkan soalan tutor dan kalau taktahu pegi tanya, siapkan pastyear questions kepentingan pastyear q baru disedari bila nak pspm padan muka, nak sentiasa ready dengan experiment dalam lab so that aku boleh buat sendiri tanpa harapkan partner, dan apa lagi tah tak ingat. Semua benda ni aku bukan tak amalkan dekat sem1 tapi tak consistent la. Tapi apa yang pasti aku nak contohi Chong. Dia pun manusia biasa jugak kan.


ni namanya gwiyomi tak jadi. roomates tersayang


my bestfriend, bila aku stress rasa nak nangis tak reti jawab soalan tutor, aku pegi bilik dia. Kenkadang dia terpaksa bangun pagi awal hari cuti sebab aku datang lalala

kmpk waktu pagi


macam bes je kenderaan pakcik potong rumput tu


M2T11





ps : oleh kerana blog ni tak lawa so dengan sukacitanya saya akan guna blogskin. kut. kalau jumpa yang berkenan di hati lah. ewah