Friday, 12 July 2013

All of your tears will dry faster in the sun

Assalamualaikum and hai~


ah lamanya tak buka blogspot rasa terharu sangat sekarang. boleh?


Aku balik cuti ni sampai Ahad je, bajet bawak balik homework and assignments segala entah sempat buat ke tak kerana godaan di rumah ni lain macam sikit. Syaiton dah masuk penjara pun ada godaan ye?



So macam mana belajar kat kmpk so far?


Penat.


Kat memana pun penat sebenarnya, sama je. Stress tu tak mampu ditafsirkan. Kekadang bila turun tangga bangunan tutor, dalam hati aku kata "kalau jatuh tangga, meninggal, aku redha."


Pun boleh.


Aku, biasalah, sikit sikit rasa macam nak give up nak jadi suri rumah je, dasar pemalas. Cuma bila aku fikir secara mendalam, cewah, mesti ada hikmah disebalik apa yang Allah aturkan, mesti ada hikmah kenapa aku kena belajar kat situ, dapat pulak modul 1 yang banyak budak A lurus, budak cina manyak. Hari hari aku kena kejar dorang. Bukan lari tau. Tapi lari pun ye jugak sebab dorang jalan nak pegi kelas pun laju. Semua benda laju kat sini.




Kenkadang aku rasa aku dah tenggelam timbul. Tapi cikgu kat sini baik. I mean lecturer terutamanya lecturer tutor Chemistry, Pn. Noor Aini, masa tengah mengajar mesti akan tanya "Farhana okay tak?" "Boleh buat tak?". Bila jumpa lecturer chemistry lain kat cubicle, pastu Pn. Noor Aini lalu pastu dia stop cakap, "haa belajar betul betul nanti dalam kelas saya tanya". Dia macam sangat memahami aku yang takleh pressure sangat ni.

Matriks dah buat aku suka subject yang aku tak suka waktu form 5 dulu, dan juga buat aku tak suka subject yang aku suka waktu form 5. Cuba teka? Waktu form 5 aku suka Biology, dan tak suka Chemistry.


Lecturer Biology aku? Tak payah cerita lah, haha.


Lepasni kalau aku suka Physics pulak, haa, dah cukup syarat untuk tukar cita-cita. /eh





budak kecik pakai tudung kuning ni haha, classmate aku yang banyak buat aku gelak


Bila study kat library, ktorang duduk dekat meja yang untuk sorang sorang sebab aku takleh berhenti becakap bila dengan dia kut -.-


Aku gerak balik Shah Alam lepas kelas hari Jumaat. Hari Jumaat ada tutor Chemistry, aku selalunya duduk depan sekali sebab....semua orang nak duduk belakang -.- Hidup aku dekat sini takde warna weh. Aku rasa dunia aku warna kelabu sejak aku masuk matriks. Macam macam benda jadi dan aku kena sabar je duaplohpatjam. Aku hanya fikir yang parents aku harapkan yang terbaik. Aku tak berani nak janji tapi aku cuba pastikan yang apa aku hadap sekarang berbaloi, ada ganjaran in the future.


So apa motif post kali ini? Untuk bagitahu yang saya masih hidup. kut

heh


so... sampai sini saja, selamat berpuasa dan jangan main mercun !




ps : ada benda yang berbeza antara dulu dengan sekarang, apa dia ha?