Friday, 29 March 2013

Bakal wirawati


Seriously?!

Apa yang aku rancang nak buat sebelum PLKN kebanyakannya hanya omongan kosong semata-mata sebab tak buat pun sebab kesuntukan masa. Tu lah kau, semua benda last minute.


Esok aku bertolak pegi Rembau, Kem PLKN Bintangor. Sebenarnya aku rasa nervous dan kurang semangat sebab May cakap aku mungkin jumpa erm seseorang yang aku kenal. Oh tidak, aku dah terkaku di situ. Apa aku nak buat ni? Mengapaaa mengapaaaaaa

over nau


Bila fikir balik, aku pergi PLKN dengan semangat baru dan apa kata aku jangan fikir pasal benda yang aku tak perlu kisah. Ayah aku semangat gila dalam kereta nyanyi lagu apa kono ejang kut ke macam mana tah ejaan dia aku taktahu haha. Semata-mata sebab aku tercampak dekat kem Negeri Sembilan. peh



Aku akan jadi tough balik nanti. heh



btw haritu aku dapat lesen malangnya gamba aku dah tertumpah dakwat kut? So jadi bintik-bintik. Sedih gila sebab aku tak pernah tengok lesen orang lain secomot aku.



Apapun, aku bersyukur dapat lesen sebelum PLKN so that pasni aku boleh la tidur lena ^^. Hanya aku je tahu betapa tragisnya pengalaman untuk dapat sekeping kad di atas. K.


Aku harapkan pengalaman yang berguna dan bagi pelajaran sikit dekat orang macam aku dekat sana nanti, inshaa Allah :)


Bai Assalamualaikum!




ps :  tajuk macam tak sesuai --"

pss : sedih pulak tak sempat tengok Running Man yang ada Uee -_-

Tuesday, 26 March 2013

When a zombie falls in love with human


Assalamualaikum :)

Siang tadi ktorang makan bibimbap dekat rumah Nurie. Alkisahnya, ktorang nak pergi tengok wayang tapi nak tunggu Jolina habis kerja petang so duduk lepak dulu rumah Nurie sambil mengadakan sesi perbincangan tentang masalah dunia serta masalah asasi vs diploma vs matriks. Kemainn -.-

Lepastu Nurie nak bagi ktorang makan bibimbap dia. Bibimbap tu rupa dia macam nasi goreng bila kau gaul-gaul, heh. So ini hasilnya




Sepatutnya kena makan dengan telur goreng, tapi dorang taknak so aku jela goreng -..- lepastu dorang gelak dekat cara aku goreng -..- lepastu dorang gelak sebab rupa telur tu tak seindah khabar, hek eleh janji sedap!

Hasil telur goreng aku, sangat memukau
























berkilauan kot!


Lepas dah siap semua letak dalam mangkuk, gaul sampai sebati dengan nasi. Tapi aku gaul sampai tertumpah sikit. --"

So lepas makan bibimbap~perut kenyang sambil layang Running Man. Aku baru tengok Running Man dekat Macau dengan Vietnam tuu, how I wish dapat peluang buat bungee jump dekat Macau, ah



Lepastu ktorang sampai Space U8 pegi masuk Subway tanpa order apa-apa. ha ha. Tunggu Makcik Jolina, tetiba i dapat hadiah :B


thank you~~ sayang awak ketat ketat ;D


Ktorang tengok movie Warm Bodies.




omg omg omg, R zombie paling handsome pernah aku tengok. Tak kisah pun kalau R nak bawak lari aku, lol. Aku duduk sebelah Dayah dengan Nurie, dan macam biasa Nurie tidur waktu tengah-tengah cerita. Tidakkah anda sedar betapa coolnya lari bersama zombie berlawan dengan rangka jahat nama Bonie, macam nama kucing Jwa, aha. Macam mana la awak boleh tidur dalam wayang, nikmatilah kehidupanmu, tak feeling tau kejap kejap tetidur.


comel gila part ni, tengok Julie bagi dia pakai spec 3D :B


Part comel plus kelakar : waktu R nak bagitahu nama dia, dia pelat rrrrrr, waktu R cakap dekat diri dia 'don't be creepy don't be creepy' sebab taknak Julie takut, waktu R bawak kereta, sekejap sekejap brek tetiba , waktu R dengan awkwardnya cakap "hai" dekat Nora, waktu R takut sebab Nora observe muka dia and soal dia macam-macam, ha ha, 




waktu R mandi, dia tak bergerak pun, dia just berdiri pegun bawah shower tu, pastu lepas mandi, pakai make up pakai blusher , waktu R nak nampak macam manusia, dia tegur guard tu "how are you?", ha ha, waktu R kena tembak, Julie tanya sakit ke tak, dia cakap sakit dengan muka gembira  . And and and waktu R cakap dekat Julie jangan over sangat -___- waktu Julie kena pura-pura macam zombie. Banyak lagi yang comel.



Scene yang last sekali paling handsome. K.



Kalau sesiapa perasan, R ni lah beast dalam X-Men tu. Perasan tak? K.





ps : Aku harap R gosok gigi. Sebab dia makan otak boyfriend Julie, lepastu kiss Julie, lol.

Thursday, 14 March 2013

Happy sweet 18 Makcik Jolina Ahmad

Assalamualaikum.




Sebenarnya aku nak update blog minggu depan sebab minggu ni masih lagi minggu perkabungan yang tiada sebarang kaitan dengan kematian. Nak hiatus. Tenangkan fikiran.

Tapi harini JOLINA dah lapan belas~~~



Lepas ni dah boleh tengok movie rated 18 and above bersama. ahak ahak



Jolina ku sayang, nanti kita keluar dating lagi tau sebelum PLKN, dating beramai-ramai. haha. Actually, boleh tak kita jangan mention PLKN, duh




Jolina, awak kena janji, yang awak kena kahwin dengan orang Melayu. Okay? Please i malas nak sesusah beli tiket kapal terbang pergi Nepal. no no no /gaya almy nadia/ Anyway, ajar lagi mencarut bahasa Nepal tau, bukan apa, kut nanti warga mereka cakap apa-apa ke, kita boleh mempertahankan diri.


Jolina, awak kena yakin, yang awak akan jumpa lelaki terbaik sebab awak tahu tak, lelaki yang terbaik je deserve orang macam awak, dahla rajin /ewah/, suka buat kerja amal /betulkan carpet dekat bilik solat library/, pandai masak /walaupun masak lemak haritu tak jadi sangat, eh janji kenyang dan gembira ! /, pandai buat addmaths /fuyooo. kau ada? /, pandai kawal kelas, peramah, kritis, dan inovatif. /kemainnn/ So, awak kena yakin awak akan jumpa lelaki yang baik NANTI /coming soon~~/. Jangan pandang kisah lama ok :D


Jolina, tolong jangan pertikaikan kekacakan orang yang kita suka!

<3



Jolina, semoga awak jadi muslimah sejati yang taat sentiasa inshaaAllah, marilah kita berusaha!!




ps : nomu nomu sarangae :*
pss: serius sakit perut sekarang. akibat makan secara rakus tadi. sobs
psss: best gilaaa harini dapat novel, tshirt, keychain, sweet angat ;)
pssss : button yang "excuse you" tu click tau!