Thursday, 31 May 2012

Wordless Friday :D




Sesak nafas sakit hati


Akhirnya aku buat keputusan untuk takmau guna blogskin tu, banyak betul masalah, ada je yang tak kena dekat blogskin yang cute-cute tu. Kesimpulannya, citarasa setiap orang berlainan. (?)

Malam tadi aku stress betul tengok Fashion King. Susah sangat ke nak luahkan perasaan dekat orang yang kau suka? Kenapa kau meng-complicated-kan hidup kau sendiri, kalau suka, buat cara suka, pffttt




Cuti ni aku rasa adik aku tak buka pun buku nak belajar, mentang-mentang kau tingkatan 1 lepastu kau nak duduk rumah goyang kaki, kenapa la budak lelaki ni takde langsung usaha nak memajukan diri?! Ke adik aku je? Aku sesak nafas betul la tengok dia main game 24 jam, aku memang tak boleh, rasa macam nak baling pinggan dekat belakang dia, aku rasa bila-bila je aku boleh tarik and sorok laptop tu dalam almari aku. Game tu satu keperluan hidup ke? Lifeless betul.


Tadi aku siapkan nota Biology, eh aku dengar ada orang yang tak hantar lagi Project Work Addmaths, tak aci, patutnya cikgu tak terima dah *kejam gilaa*. Aku buat nota Bio dari malam tadi, semakin aku buat, semakin aku rasa banyak lagi tak buat, apa kes. hmm. Cuti ni, disamping aku habiskan novel Rooftop Rant, aku nak siapkan semua benda ni :

- nota Bio sampai Coordination and Response
- latihan Sejarah dan ulangkaji tajuk presentation
- nota Physic chapter .. electromagnetism?
- apa lagi eh? -..-

Aku terjumpa satu buku nota bio form 4, aku selak-selak, wah, cantiknyaa tulisan budak ni, kemas je, tengok eh rupanya buku aku tahun lepas, mwehehe. Tahun lepas nota aku kemas, gamba pun rajin lukis, tahun ni pun rajin jugak, rajin pegi cari gamba dekat google pastu print :B



p/s : live well or live hell, you choose.


Tuesday, 29 May 2012

Happy Birthday Goddess Im Yoona~

Assalamualaikum~


Happy birthday Im Yoona~!!

yay, terharunyaa tunggu birthday dia *eh apesal aku pulak terharu?!*

aku akan jadi fan yoona sampai bila-bila, sampai dia kahwin punn!


ahh, excitednyaa pagi-pagi terus hadap benda ni




lagi excited bila tengok teaser ni, omg omg cool gila






p/s : thank you for making me smile. thank you for being the reason why i love girls generation. stay strong always and dont't ever stop being who you are. happy birthday goddess im yoona :)




Sunday, 27 May 2012

Last teacher's day


Aku baru balik kampung. Sebenarnya aku nak cerita pasal exam haritu, aku tak rasa gembira langsung sebab end the day with physic paper 3, sungguh ku tak percaya, aku rasa physic subject paling susah sedunia kut? Susahla susah susah susah. Tapi aku sungguh suka Chemistry sebab aku dapat jawab smooth je, takde sakit otak nak kena ingat apa benda nama istilah untuk lesbian lol satu je soalan pendidikan Islam yang pasal lesbian tu tetiba cell otak aku takmo bercantum and aku tak dapat nak ingat perkataan musahakah tu tahpapentah benda senang pun taktahu. Bila stuck kat soalan yang senang and takde apa-apa idea nak answer soalan tu, time tu la baru nak menyesal meratapi 'ya Allah aku telah banyak berdosa'. -______-





Lega sudah dah tamat, wahahehehihi, hari Jumaat hari guru, patutnya dah lama la aku tulis post ni tapi malam tadi aku tetidur -____- Tapi memang aku sangat penat, minggu exam setiap malam tidur lambat, pukul 1 lebih kadang-kadang pukul 2, petang pulak ada tusyen, takpun ada latihan drama, so memang tak boleh tidur petang. Akibatnya, aku selalu bangun terkejut --" aku selalu je kena tabah tahan mengantuk jawab paper yang sebelum rehat, kononnya tengah jawab tu 'ngantuknyaaa, aku nak jawab cepat-cepat, pastu aku nak tidur jap' tapi sebenarnya aku selalu je siap jawab cukup-cukup dengan masa tu, kadang-kadang tak cukup masa sampai kelam-kabut haih, mesti jam tu tersenyum sinis kat aku 'mwehehe, takde masa tidur buat kaw!'







Lepas hari guru tamat, phew~ Tamatnya tiga minggu yang penuh penyeksaan rohani dan jasmani. ewah. Kelas aku 5 Gamma buat drama untuk Hari Guru. Waktu rehearsal drama hari Khamis, oleh kerana bermacam-macam masalah so ktorang jadi macam tahpape siket atas pentas tu. Waktu atas pentas tu, ramai orang yang bagi respon tak menyenangkan hati. Bak kata ammar, 'aku tak pernah rasa terhina macam ni' <---drama betul. Lepas rehearsal tu, aku rasa malas nak join drama ni, malu la, dorang mengata, lagipun skrip macam tak menarik perhatian bebudak lain, nak jadi suara jela. Tapi oleh kerana dorang dah susah payah, dah banyak orang tak bagi kerjasama, takan aku taknak bagi kerjasama jugak. Biarla apa orang nak kata, bak kata mereka, kalau bebudak kutuk ktorang punya drama, 5 Gamma tetap top ranking sekolah, nak malu, malu ramai-ramai takpe :) Lagipun ni last teacher's day buat ktorang, drama ni sebagai pengganti hadiah. Then, hari jumaat, lepas dah ubah skrip, and dah prepare semua, aku rasa aku je masalah dalam drama tu, wuu, kesian korang. Aku kan jadi girlfriend dak nazmi, so aku kena senyum dekat dia waktu keluar lagu ombak rindu, omg, nervous gilaa rasa macam jantung nak tercabut sebab gilaa ramai oraaang .. tapi waktu atas pentas tu, eh macam biasa je. Lega semua orang sukaa and bagi respon positif :'D Aku punya favourite scene yang waktu Amir naik pentas dengan berlagaknya waktu lagu I'm the best by 2ne1, semua orang jerit, aku takleh tahan time tu, hahaha.

Tapi ada la orang tu buat aku sentap, dia dah marah aku kot sekarang. Dulu bukan main hai bila jumpa, tapi sekarang hai hak tui. Takpelah, aku taknak kisah dah, janji.



Last teacher's day for us :')




p/s : lepas tukar blogskin baru aku buat post pasal forum. Entry forum sangat penting okay :3



Saturday, 19 May 2012

KEEP CALM and BE A BETTER MAN





I’m the kind of guy that would love to love you baby. 
And you’re the kind of girl I would give up everything for.
 
Baby all I need is your loving arms around me.
 
Ooh don’t that sound kind of nice? Yeah, yeah

But there’s just one thing that I need to ask you baby.
 
Can we take this kinda slow? Just cause’ I don’t wanna mess up.
 
I’ve never felt like this before and I feel I’m going crazy.
 
But I know I just can’t live without you!

You make me wanna stand up tall clean up my act
 
Do what is right and be a better man.
 
Change how I walk and change how I talk even though this isn’t really me.
 
But just as I am I’ll do all I can with these two hands for you.
But I know I just can’t make it alone
Please be my lady.
 

Crazy as it seems I have never been in love yet.
 
Waited all my life just to be here in this moment.
You just take my breath away and my heart is beating faster
Ooh is this what love’s about? Yeah, yeah

I promise I can be everything you’ve ever wanted
If you give me just one chance to show you that I’m worth it
Let me be your man and I swear you wont regret it
Cause I know I just can’t live without you


p/s  : suka dia sampai bila-bila muah <3

Wednesday, 9 May 2012

I wonder if you miss me

form 2 : me, anis, may

form 3 : dyba and me

form 4 & 5 : all gone

Kalau kau kat tempat aku, apa kau rasa bila kehilangan semua orang dalam masa yang sama?
Semua orang pergi.
Semua benda tak macam dulu lagi.

Aku nak buat entry pasal lain sebenarnya tapi tak cukup masa la, esok exam apa eh, english?... Nak study sejarah la


bye~


p/s : uhmmmhuh